Maak uw woning inbraakveilig met deze tips

Ga er nooit van uit dat er bij u niets te rapen valt. Een smartphone, een televisietoestel, een draagbare computer, euro’s op een geheime plaats,… Buit genoeg voor potentiële inbrekers toch? Hieronder volgen enkele tips om uw woning te beschermen tegen ongewenste gasten.

🚨 Alarmsysteem aan de beste prijs-kwaliteit 🚨

Vergelijk vrijblijvend tot 5 prijsoffertes op maat van specialisten in beveiligingssystemen en bespaar zo tot 30%.

👉 Gratis offertes ontvangen

1. Geef een bewoonde indruk

  • Vraag uw buren om regelmatig uw brievenbus leeg te maken en bijvoorbeeld de plantjes water te geven. Zo vermijdt u een overvolle brievenbus en is er wat beweging in huis. Vraag hen ook een oogje in het zeil te houden.
  • Laat zowel binnen als buiten wat spullen rondslingeren zoals afwas of speelgoed, maar leg geen kostbare bezittingen op zichtbare plaatsen en vermijd rond u woning ook een ladder of gereedschap dat een inbreker pas zou kunnen komen.
  • Laat uw gordijnen en rolluiken open en laat ’s avonds door middel van schakelklokken de verlichting enkele uren aangaan.
  • Schakel de politie in om toezicht te houden op uw woning.

2. Leg geen sleutel buiten

Plaats nooit een sleutel onder een mat of een bloembak. Verberg ook nooit sleutels buiten “voor het geval dat”. Inbrekers weten ze maar al te gemakkelijk te vinden.

3. Doe de achterdeur op slot

Een van de zwakke plekken van een woning is de achterdeur. Deze wordt steeds als eerste geprobeerd om toegang te krijgen tot uw persoonlijke bezittingen. Doe deze daarom steeds op slot wanneer u uw woning verlaat.

4. Braakveilig glas

Schuifdeuren in glas zijn ook vaak kwetsbare plekken. Braakveilig glas kan een oplossing bieden.

5. Schrikverlichting

Hoge begroeiing of weinig verlichting geeft een inbreker vrij spel om binnen te geraken. Hoe groter de kans dat hij opgemerkt wordt, hoe minder aantrekkelijk uw woning is voor een inbreker. U kunt ook steeds schrikverlichting plaatsen rondom uw woning.

6. Sluit ramen en deuren

Laat geen deuren of ramen open staan, ook niet op kiep of op hogere verdiepingen. Verwijder de sleutels aan de binnenkant.

Inbraakbeveiliging

Ontvang GRATIS advies

7. Sluit uw tuinhuis

Sluit tuinhuisjes en bergplaatsen buitenshuis ook af om te vermijden dat een inbreker toch hulpmiddelen vindt om uw woning te betreden. U laat best ook geen gereedschappen rondslingeren in de tuin.

8. Laat uw brievenbus legen

Laat iemand regelmatig de brievenbus legen bij langere afwezigheid. Laat ook planten en tuin bij langdurige afwezigheid verzorgen. Een overvolle brievenbus en verdorde planten geven een inbreker geven immers al langdurige afwezigheid aan.

9. Let op met sociale media

Vermeld nergens online dat u op reis vertrekt, zeker niet wanneer uw Facebookacccount niet afgesloten is voor mensen die u niet kent. Dat geldt ook voor antwoordapparaten.

10. Inventariseer uw inboedel

Maak een inventaris van uw inboedel. Noteer serienummers van toestellen, maak foto’s van juwelen of kunstvoorwerpen. U kunt ook altijd voorwerpen graveren, merken of stickers kleven. Daarnaast kunt u gebruik maken van een UV-stiftje.

11. Verlichting met timer

Zorg voor verlichting binnenshuis. Dit kan met een tijdschakelaar die voorzien is van een timer. Dan kunt u op voorhand instellen om hoe laat de verlichting aan en uit gaat.

12. Goede sloten

Zorg voor goede sloten. Wanneer een dief het slot niet meteen openkrijgt, zal hij zijn inbraakpoging waarschijnlijk sneller opgeven.

13. Geen briefjes

Hang nooit briefjes bestemd voor bekenden dat u even weg bent. Een inbreker zal dit zien als een uitgelezen kans om toe te slaan.

14. Schakel uw telefoon door

Schakel uw thuistelefoon door naar een nummer waarvan u zeker bent waarop ze iemand kunnen bereiken, bijvoorbeeld naar een zus, buur of degelijke.

15. Stickers beveiliging

Hang stickers op uw ramen dat uw huis of eigendom elektronisch beveiligd is. Dit helpt preventief omdat het inbrekers meteen zal ontmoedigen.

16. Waterdichte beveiliging: alarmsysteem

De ultieme oplossing om uw huis te beschermen tegen inbraak is het plaatsen van een alarmsysteem. Een alarmsysteem is erg betrouwbaar. Het schrikt inbrekers af en zorgt ervoor dat eventuele inbraakpogingen meteen in de kiem gesmoord worden. Een alarmsysteem wordt geplaatst door erkende installateurs en is doorgaans eenvoudig in gebruik.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.