Infrarood camera: actief of passief?

Infrarood slaat op het waarnemen van bepaalde warmteverschillen. Wanneer men dus in een bepaalde ruimte een verandering in temperatuur of dergelijke waarneemt, dan kan men een alarm doen afgaan. Infraroodbeveiliging wordt zowel buiten als in grote en kleine ruimtes toegepast en kan men zowel voor privé beveiliging als voor beveiliging van bedrijven en firma’s gebruiken.

De vorm van infraroodbeveiliging die het meest gangbaar is is het zogenaamd infrarood signaleringssysteem. Wanneer kijkt naar infraroodbeveiliging en signalering zijn er vele vormen mogelijk. De simpelste vorm van actieve infraroodsignalering is een lichtbron, voorzien van een infraroodfilter.

Deze vorm van beveiliging is echter zeer makkelijk te omzeilen door gewoon een andere lichtbron zoals een zaklantaarn te richten op de ontvanger. Iedere inbreker of crimineel die zich een beetje voorbereid weet dit en dus biedt een soortgelijk systeem eigenlijk weinig zekerheid.

Daarom wordt er vandaag de dag in vele gevallen gebruikt gemaakt van een gemoduleerde infrarode lichtbron. Deze brengt een speciaal infrarode diode in trillingsritme zodat sabotage door middel van een zaklamp of dergelijke niet meer mogelijk is.

Wens je een infrarood beveiligingssysteem te plaatsen?

Vraag GRATIS advies

Actief of passief infraroodbeveiliging?

Het zonlicht bestaat uit een aantal kleuren met aan de ene zijde het infrarode licht en langs de andere zijde het ultraviolet. Infrarood licht heeft een grotere golflengte dan het gewone voor onze ogen waarneembare licht zodat dit voor ons eigenlijk onzichtbaar is. Wanneer men zoals eerder vermeld een lichtbron voorziet van een infrarood filter spreek men van actief infrarood.

Passief infrarood inbraakdetectoren zijn op dit moment de enige passieve detectoren die men momenteel kan krijgen . De detectoren noemt men passief omdat deze enkel maar signalen ontvangt maar geen signalen uitzendt. Passief infrarood kent twee hoofdvoorwaarden om bepaalde alarmsituaties te detecteren.

Eerst en vooral wordt de stralingsenergie die een persoon afgeeft opgenomen.

Het alarm zal dus afgaan wanneer de indringer zich van de ene kant van de ruimte naar de andere begeeft. Het grote voordeel van dit systeem is het feit dat dit systeem vooraf de detectoren niet kan gaan saboteren. Een indringer weet namelijk nooit van tevoren wat de juiste temperatuur zou zijn om de indringer te saboteren.

Voor infraroodbeveiliging bestaan er veel vormen en methodes. Welke vorm voor u goed of slecht kan zijn is afhankelijk van veel factoren.

  1. Eerst en vooral moet gekeken worden waar u juist de infraroodbeveiliging wenst. Dit kan binnenshuis of buiten zijn maar op zich maakt dit een groot verschil.
  2. Bovendien is het ook belangrijk of de ruimtes groot of klein zijn. Neem vandaag nog contact op via onze site en bekijk ook de grote voordelen die infraroodbeveiliging u kan bieden.

Welke soorten infraroodbeveiligingsystemen zijn het meest efficiënt?

INFRAROOD BEVEILIGINGSCAMERA

Infrarood beveiligingscameraInbrekers slaan vooral ‘s nachts toe. Kan er via de tuin éénvoudig in je woning binnengetreden worden, dan is een buitencamera een geschikte en redelijk goedkope investering.  Het is vanzelfsprekend dat de camera over een infrarood-functie moet beschikken om de donkere beelden duidelijk te kunnen opnemen.

Hoe werkt een infrarood camera? Alles en iedereen zendt warmtestralen uit. Dit gebeurt in de vorm van elektromagnetische golven die door het infrarode gebied worden waargenomen. De infrarood beveiligingscamera vangt, zoals zijn naam het zelf zegt, deze infraroodstralen op en vertaalt ze in beelden.

Vergelijk infrarood beveiligingscamera’s

INFRAROOD BEVEILIGINGSLAMP

Infrarood beveiligingslampZijn de beelden van jouw infraroodbeveiligingscamera niet duidelijk genoegof reikt het nachtzicht niet ver genoeg? Je kan dan opteren om een infraroodbeveiligingslamp te plaatsen. Deze lamp kan dan extra infraroodverlichting bieden voor donkere hoeken of het nachtzicht van de camera vergroten tot soms wel 20 meter.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.