Alarmcentrale: werking, kosten en voordelen

Een bewaking met alarmcentrale is een zeer effectieve manier om jezelf en anderen te beschermen. Denk hierbij aan je gezin, maar ook aan je werknemers. Een bewaking op afstand werkt erg effectief, omdat het je een permanente bescherming tegen inbraak en indringing biedt.

De meldkamer is ieder uur van de dag beschikbaar, daardoor kunnen. zij altijd reageren wanneer er een alarm plaatsvindt. Bovendien worden de hulpdiensten zoals de ambulance of de politie direct ingelicht indien dat nodig is.

Is een aansluiting op een alarmcentrale verplicht?

Een aansluiting is niet wettelijk verplicht. Hoewel een aansluiting niet noodzakelijk is, brengt dit wel vele voordelen met zich mee. Zo komt de meldkamer in actie bij indringing of inbraak en hoef je niet zelf te handelen. Dit geeft een veilig gevoel, omdat op deze manier je gezin, werknemers of bezit continu worden bewaakt. Daarnaast kan het onderscheid maken tussen een vals en een echt alarm. Hierdoor zal het alleen maar in actie komen wanneer dat echt noodzakelijk is.

Wanneer het in actie komt, wordt de politie ingelicht. Het is mogelijk om een contactpersoon op te geven, waardoor er met deze persoon contact op zal worden genomen en niet met jou persoonlijk. Het is ook mogelijk om een professionele bewakingsagent in te schakelen wanneer je deze voorkeur duidelijk doorgeeft. De keuze is aan jou.

Informeer over alarmcentrales

Ontvang GRATIS advies

Wat kost een alarmcentrale?

Het kost een bepaald bedrag per maand. De periodieke kostprijs voor aansluiting kost tussen de €15 en €20 per maand. Hoewel dit een aanzienlijk bedrag per maand kan zijn, verzeker je met dit bedrag niet alleen je eigen veiligheid maar ook de veiligheid van je gezin, werknemers, et cetera. Dit geeft je een unieke zekerheid voor een bepaald bedrag per maand.

Daarnaast is het mogelijk om je alarmsysteem ook aan te sluiten een mobiele telefoon. Op deze manier wordt je voorzien van een melding op je mobiele telefoon. Er wordt voor deze extra service geen extra bedrag op je periodieke kostprijs geteld. Wel betaal je per bericht een bepaald bedrag. Dit houdt in dat wanneer er meerdere meldingen plaatsvinden, de kosten hoger zullen zijn.

Wat kost een alarmcentrale?

Het verschil tussen een aansluiting bij een meldkamer in vergelijking met een melding verkrijgen op je mobiele telefoon is dat een melding minder efficient is. Er gaat meer tijd verloren wanneer je een melding op je mobiele telefoon krijgt.

Wanneer er namelijk een melding bij de meldkamer binnenkomt, worden de mensen al ingeschakeld die in deze situatie het meest nodig zijn. Bovendien weet de meldkamer dan al precies om wat voor melding het gaat, bijvoorbeeld een inbraak of een indringing. Dit neemt minder tijd in beslag, wat zomaar materiële schade of het leven van een geliefde kan redden.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

Een systeem in huis kan je vele voordelen bieden. Denk hierbij aan het voorkomen van inbraakschade, maar ook van brandschade, enzovoorts. Doordat er meteen een bericht naar de mobiele telefoon van jou of je contactpersoon of naar de meldkamer wordt gestuurd, wordt je huis zeer goed beveiligd. Hierdoor wordt je altijd gewaarschuwd bij gevaar en wordt er niet aan het toeval overgelaten.

Voordelen

Er zijn talloze voordelen aan verboden. Hieronder worden er een aantal uitgebreid besproken.

  • Er is altijd sprake van beveiliging. Er kan dag en nacht een melding naar de meldkamer worden gestuurd, waardoor je huis altijd zal worden beveiligd. Dit veroorzaakt een zeer veilig gevoel in huis.
  • De mogelijkheid voor een melding op je mobiele telefoon. Doordat het mogelijk is om een melding op je mobiele telefoon te verkrijgen, wordt je meteen op de hoogte gesteld van een melding. Hoewel de meldkamer zelf contact opneemt met jij of je contactpersoon, kan een melding op je mobiele telefoon erg fijn zijn. Je weet namelijk direct dat er iets speelt bij een melding.
  • De monitoringservice. Deze service controleert voortdurend of de geïnstalleerde sensoren, batterijen, bepaalde onderdelen, et cetera nog goed functioneren. Op deze manier wordt u verzekert van een goed functionerend alarmsysteem.

Nadelen

Het gebruik van een alarmcentrale voor jouw alarmsysteem brengt zeer weinig nadelen met zich mee. Hieronder worden de mogelijke nadelen besproken.

  • De kosten. Voor een systeem betaal je een periodieke kost. Dit kan vrij prijzig zijn, zeker wanneer je ook een melding op je mobiele telefoon aanvraagt. Deze prijs is geen belangrijk nadeel, omdat je er wel erg veel voor terug krijgt.
  • De afhankelijkheid van een installateur. Een nadeel kan zijn dat je altijd afhankelijk bent van een installateur wanneer er iets mis is met je alarmsysteem. Als gevolg hiervan zul je contact op moeten nemen met eeninstallateur, omdat het installeren van een alarmsysteem zeer ingewikkeld kan zijn. Dit hoort daarentegen wel bij de service, waardoor het inschakelen van een installateur waarschijnlijk erg soepel zal verlopen. De nadelen die voorkomen bij het aanschaffen van een alarmsysteem zijn dus erg klein in vergelijking met de voordelen die het met zich meebrengt.
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.