Deurbel met camera: voordelen, soorten en extra mogelijkheden

Binnen het breed gamma aan alarmsysteem zie je steeds de deurbel met camera opduiken. Zo kun je altijd zien wie er aan de deur staat. Er zijn ook deurbellen die je de mogelijkheid geven om met diegene aan jouw deur te praten. Ideaal als je wil dat je pakketje bezorgd wordt bij de buren of te vertellen dat je op vakantie bent wanneer die verre vriend van je op de stoep staat.

Maar er zijn veel verschillende soorten met ieder hun eigen kenmerken en opties. Hieronder nemen we een aantal zaken met je door, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Voordelen deurbel met camera

Een deurbel voorzien van een camera kent vele voordelen. Het grootste voordeel is toch wel dat je kunt zien wie er aan de deur staat. Wanneer er ‘s avonds laat nog wordt aangebeld kan dit extra zekerheid en bescherming bieden. Ook voor kinderen is dit fijn; zo hoeven ze de deur niet open te doen als ze een vreemde op de camerabeelden zien.

Het biedt dus vooral ook extra veiligheid en bescherming. Het zorgt niet voor minder inbraken of andere misdrijven, maar een deurbel met camera werkt wel afschrikkend en dus is jouw woning minder aantrekkelijk voor een inbraak.

Ontdek zelf de voordelen van een deurbel met camera!

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Soorten deurbellen met camera

Iedereen heeft weer andere behoeftes en wensen, dus zijn er verschillende soorten deurbellen met camera op de markt te koop. Zo zijn er deurbellen die met Wifi verbonden zijn (slimme deurbellen), draadloze deurbellen, analoge deurbellen, digitale deurbellen en bekabelde deurbellen (vaak 2-draads).

Bovendien zijn er deurbellen met allerlei extra opties. Zo zijn er deurbellen met een microfoon, zodat je ook kunt communiceren met de persoon aan de deur. Ook zijn er deurbellen die de videobeelden opnemen, zodat je deze terug kunt kijken. Heel handig als bewijs bij een inbraak, of wanneer je een tijdje weg bent geweest en benieuwd bent wie er aan de deur heeft gestaan.

Deurbel met camera

Draadloze deurbel met camera

Het handige van draadloze deurbellen is dat deze altijd werken. Waar bij slimme deurbellen de verbinding kan worden verbroken door niet-werkende Wifi, werken de draadloze deurbellen altijd. Ze zijn makkelijk te installeren en ze beschermen de privacy, omdat ze niet met internet verbonden zijn. Bovendien zijn ze ook een stuk goedkoper dan slimme deurbellen.

Wanneer je een minder sterke internetverbinding hebt, geen beschikking tot internet of niet geĆÆnteresseerd bent in alle andere opties, kun je het beste kiezen voor een draadloze deurbel met camera. Goed genoeg voor iedere situatie en werkt altijd.

Slimme deurbel met camera

Een slimme deurbel is, zoals eerder gezegd, een deurbel met camera welke verbonden is met internet. Of dit nu Wifi of LAN is, dat maakt niets uit. Dankzij deze internetverbinding kunnen de beelden worden verstuurd naar je smartphone, tablet of pc, zodat je altijd en overal kunt zien wie er aan je deur staat. Slimme deurbellen bieden een hogere HD-beeldkwaliteit dan andere deurbellen.

Ook bieden ze de mogelijkheid om bewegingssensoren in te stellen. Dan krijg je een melding wanneer er iets beweegt in de aangegeven gebieden. Handig als je boven bezig bent en de pakketdienst er aan komt. Tenslotte hebben slimme deurbellen ook de nachtvisie. Dankzij infrarood kun je ook in het donker nog steeds zien wie er aanbelt. Dat zorgt voor een veilig gevoel, zeker laat in de avond.

Het nadeel van een slimme deurbel is wel dat er een zeer sterke internetverbinding nodig is. Wanneer deze wordt verstoord, werkt de deurbel minder of helemaal niet.

Extra mogelijkheden

Deurbellen hebben een heleboel extra mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor bewegingssensoren, microfoons en bijbehorende displays.Ā Er zijn deurbellen die een nachtmodus hebben en deurbellen die de beelden opnemen. Slimme deurbellen zijn vaak ook voorzien van een bijbehorende app, zodat je altijd en overal kunt zien wie er op de stoep staat.

Sommige deurbellen kunne verbonden worden met een slim deurslot, zodat je ook op afstand de deur kunt openen. Handig als je iemand binnen wilt laten, maar net met volle handen staat. Let wel op dat dit uiteraard ook gevaarlijk kan zijn met kinderen of huisdieren die per ongelijk op de knop drukken. En laat natuurlijk geen vreemden zomaar je huis binnen.

Hoe deurbel met camera installeren?

Hoe derubel met camera installeren?Wanneer je handig genoeg bent is het zeker mogelijk om de deurbel met camera zelf te installeren. Wel hangt de moeilijkheidsgraad af van de soort deurbel die je gekozen hebt. Een 2-draadse deurbel is in verhouding het moeilijkst. Een slimme deurbel vereist meer technische kennis en analoge deurbellen dienen door een ervaren elektricien te worden geĆÆnstalleerd. Echter kun je een slimme deurbel vaak ook wel monteren met behulp van de handleiding die erbij zit.

Ze vervangen de huidige deurbel en dankzij een internetverbinding zijn ze eenvoudig te installeren. Hier heb je nog een paar tips wanneer je zelf aan de gang wilt gaan:

  • Zorg voor een vlakke en egale ondergrond.
  • Zorg voor een minimale hoogte van 160 cm en hang de deurbel zĆ³ dat de persoon midden in het beeld staat.
  • Maak de openingen van de bedrading dicht met silicone voor een waterdichte afsluiting.
  • En schroef tenslotte niet te hard. Anders kan de behuizing gaan vervormen waardoor deze niet meer waterdicht is.

Zelf installeren?

Wanneer je zelf niet wilt beginnen aan de installatie van de deurbel met camera, kun je er altijd voor kiezen deze te laten monteren door een erkende vakman, die weet wat hij aan het doen is.

Dan weet je zeker dat je geen problemen zal krijgen en dat alles naar behoren werkt. Je kunt hiervoor diverse offertes opvragen voor de installatie om te vergelijken. Zo kun je gemakkelijk de beste optie voor jezelf kiezen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploadingā€¦
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.