Wat is de meerwaarde van een draadloos alarmsysteem?

Een alarmsysteem of alarminstallatie wordt de laatste jaren meer en meer aangeschaft. Dit komt eerst en vooral door de stijgende inbraken maar vooral ook door het feit dat meer en meer mensen hun persoonlijke bezittingen goed willen beschermen. De stijgende inbraken en criminele feiten staan volgens velen in rechtstreekse verhouding met de crisis die we vandaag de dag kennen.

Toch is het aanbevolen voor iedereen om een goed alarmsysteem te overwegen, ook al denkt u dat men bij u eigenlijk nooit zal inbreken omdat er weinig te stelen valt.

De werking van een alarmsysteem is eigenlijk simpel. Het is een elektronisch systeem dat een alarm doet afgaan bij gevaarlijke gebeurtenissen. Met deze gevaarlijke gebeurtenissen bedoelt men niet allen inbraken maar ook brand, persoonlijk gevaar (zoals risico’s bij oudere mensen),…Als men een goede opvolging van de signalen wenst, dan moet men het systeem laten aansluiten op een centrale. Wanneer men een inbreuk waarneemt, dan krijgt deze centrale een melding en dan kan de centrale op zich de persoon of dienst contacteren die vooraf afgesproken werd.

Draadloos alarmsysteem

Dit kan de politie of gewoon de eigenaar zijn, naargelang de wens van de persoon die de centrale heeft laten plaatsen. Men kan ook direct een melding laten sturen naar de politie zodat deze altijd ter plaatse gaan kijken. Een alarmsysteem werkt met sensoren en deze nemen zaken waar. Wanneer ze dan bepaalde dingen waarnemen die niet normaal zijn zoals bewegingen in een gesloten gebouw of opening van deuren of ramen, dan gaat het alarm af.

Wie kiest om een alarmsysteem te installeren kan eigenlijk het best kiezen voor een bedrijf die ook erkend is om dit te doen. Op die manier is men zeker dat het alarmsysteem werkt volgens de normen.

Ontvang advies van erkende beveiligingspecialisten

De voordelen van een draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem biedt naast het klassieke systeem heel wat voordelen.

  • Eerst en vooral is de werking steeds gegarandeerd want als de stroom uitvalt blijft uw alarm toch nog werken.
  • Dit brengt ons bij een volgend punt van voordeel: de inbrekers of dieven zullen onmogelijk de dragen van uw alarmsysteem kunnen doorsnijden want alles zal toch perfect werken.
  • Wat uiteraard ook nog veel voordelen biedt is in de meeste gevallen de prijs. Een draadloos toestel kost heel wat minder omdat men ook geen tijd moet spenderen aan installatie van het toestel.
  • De werking van het systeem is hetzelfde, ook hier wordt er gewerkt met een meldkamer die daarna de melding doorgeeft.

Een draadloos alarmsysteem biedt dus heel wat voordelen, gemak en weinig installatieproblemen. Ga dus ook voor een optimale bescherming van uw eigen bezittingen en kies vandaag nog voor een draadloos alarmsysteem.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.