Wie nog niet over een alarmsysteem beschikt doet er goed aan om dit te overwegen. Vaak laten mensen pas een alarmsysteem installeren nadat ze slachtoffer werden van een inbraak. Nog beter is om inbraken te voorkomen.

Om te weten wat de beste alarminstallatie is voor jouw woning, doe je er goed aan een erkende installateur te raadplegen. Hij kan het alarmsysteem voor jou plaatsen.

Je kan bijvoorbeeld een beroep doen op een diefstalpreventieadviseur. Die komt bij jou langs en geeft jou veiligheidsadvies. Ook een professioneel installateur van alarmsystemen kan jou gericht adviseren over hoe je jouw bezittingen en gezin het best beschermt tegen inbrekers. Samen met jou zoekt de installateur naar een oplossing op maat. Een alarmsysteem hoeft immers niet met veel toeters en bellen uitgerust te zijn om effectief te zijn.

In ieder geval is een elektronisch alarmsysteem al jaren een zeer efficiƫnte manier om inbrekers buiten te houden. Een alarmsysteem heeft immers een groot afschrikeffect. Gemiddeld geven dieven een inbraakpoging al na drie minuten op. Met een duidelijk zichtbare buitensirene beginnen ze er vaak zelfs niet aan.