Veilig wonen

Woninginbraak komt helaas veel voor. Dit brengt niet alleen financiële en materiële schade met zich mee, maar zorgt ook voor emotionele schade. Bij een woninginbraak loopt de financiële schade gemiddeld op tot 4.500 euro. Niet alleen worden waardevolle spullen gestolen, maar ontstaat er ook schade aan ramen en deuren doordat inbrekers je huis binnengedrongen zijn.

Soms gaat inbraak gepaard met agressie. Bij 4 op de 10 inbraken zijn de bewoners thuis op het moment van de inbraak. Een inbraak doet veel met je gevoel van veiligheid. Je voelt je niet meer thuis in je eigen huis en ook kan je last krijgen van angstgevoelens. Om je woning te beschermen tegen inbraak zijn er verschillende mogelijkheden, maar veilig wonen gaat verder dan inbraakbeveiliging.

Je wilt je huis ook beschermen in het geval van brand. Schakel een beveiligingsspecialist in die je adviseert welke mogelijkheden je kan nemen om veilig te wonen.

Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging heeft wel degelijk zin. Inbrekers schatten van tevoren in hoe makkelijk toegankelijk een woning is. Duurt het langer dan een paar minuten om binnen te komen, dan zullen zij jouw woning overslaan. Belangrijk is wel om alle inbraakbeveiligende maatregelen die je getroffen hebt te gebruiken en geen ramen open te laten staan of ladders in de tuin te laten liggen.

Bij inbraakbeveiliging kan je aan verschillende maatregelen denken, zoals hang- en sluitwerk, bewegingsmelders en alarmsystemen. Ga voor het Certificaat Inbraak Veilig. Dit Certificaat ontvang je als je woning voldoende beveiligd is. Wil je advies over inbraakwerende maatregelen? Schakel dan een beveiligingsexpert in.

Bewegingsmelder

BewegingsmelderEen bewegingsmelder neemt met een sensor bewegingen waar. Als de sensor beweging heeft waargenomen, wordt bijvoorbeeld verlichting ingeschakeld, maar kan ook een alarm afgaan. Een bewegingsdetector is een onmisbaar onderdeel van een alarminstallatie. Een bewegingsmelder kan zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Een bewegingsmelder die je buiten installeert, moet aan meer eisen voldoen, omdat deze melder moet blijven werken onder alle weersomstandigheden. Daarnaast is er een groter registratiebereik nodig dan binnen het geval is. De meeste bewegingsmelders werken met infrarood signalen.

Dat betekent dat de sensor temperatuurverschillen oppikt en de warmte van een dier of persoon waarneemt. Vervolgens geeft de detector dit signaal door aan het alarm en het alarm wordt in werking gesteld. Een bewegingsmelder kan je laten inbouwen in de muur of het plafond, maar het is ook mogelijk om een opbouw bewegingsmelder te installeren als je breekwerk wil voorkomen. Een beveiligingsspecialist adviseert je wat voor jou de beste keus is.

Deurslot

DeurslotVeilig wonen begint met een goed werkend deurslot. Inbrekers worden steeds vindingrijker om je huis binnen te komen. Een veelgebruikte methode is het afbreken van het cilinder van je deurslot. Inbrekers breken de cilinder van het slot af met een tang en trekken de cilinder er vervolgens uit. Een andere methode die veel door inbrekers gebruikt wordt, is het opentrekken van het deurslot via de brievenbus.

Doe dus altijd je deur op slot en haal de sleutel uit het slot. Door te kiezen voor een goedgekeurd slot met bouwbeslag die tegen cilindertrekken bestand is, ben je een stuk beter beschermd tegen inbraak. Cilinders met een kerntrekbeveiliging hebben voorin de cilinders een harde metalen bescherming. Hierdoor kunnen inbrekers geen grip krijgen op de cilinder. Vervang niet alleen je cilinders, maar ook je deurbeslag.

Heb je veel sleutels? Kies dan voor slimme deursloten. Slimme deursloten worden ontgrendeld met een digitale sleutel. Deze digitale sleutel is een pincode, smartphone of afstandsbediening. Een sleutel kwijt raken is geen probleem meer, want de sleutel verwijder je simpel uit het sleutelbeheer systeem. De digitale sleutel is vervolgens niet meer te gebruiken. Ook is het mogelijk om het slot automatisch te vergrendelen.

Kies voor hang- en sluitwerk met een I3 keurmerk of een SKG keurmerk. Het I3 keurmerk staat voor sloten waarbij het minimaal drie minuten kost om binnen te komen. Dit is voor een inbreker meestal te lang. Het SKG keurmerk wordt aangeduid met één tot drie sterren, waarbij drie sterren de beste bescherming geven. De sloten met drie sterren zijn sloten met een kerntrekbeveiliging. Met sloten die voldoen aan dit keurmerk verlaag je het risico op inbraak aanzienlijk.

Parlofoon en videofoon of deurbel met camera

ParlofoonMet een parlofoon of deurintercom controleer je op afstand wie er voor je deur staat. Je ziet zo’n parlofoon vaak in flats. Zo’n gebouw is zo groot, dat je niet kan controleren wie er voor je deur staat. De parlofoon gebruik je om te communiceren. Nadat de bezoeker zich mondeling bekend heeft gemaakt, verleen je toegang tot je woning of tuin met een elektrische deuropener.

Door een druk op de knop open je automatisch een deur of een tuinhek. Als je dit niet wilt, kan je ook altijd persoonlijk je bezoek bij de ingang ophalen. Wil je ook zien wie er voor je deur staat? Kies dan voor een videofoon of deurbel met camera. Een videofoon geeft niet alleen geluid weer, maar laat je via camerabeelden ook zien wie er voor de deur staat.

Als je de bezoeker niet wilt ontvangen, dan doe je de deur niet open. Zo komt er niemand zonder jouw toestemming binnen. Je hebt voor de installatie van een parlofoon en videofoon geen kabels nodig. Het draadloze systeem is eenvoudig te installeren. Ook zijn er camera’s die via je smartphone laten zien wie er voor je deur staat. Je hoeft dus niet eens thuis te zijn. Sommige slimme deurbellen zijn ook te gebruiken als beveiligingscamera met een bewegingsdetector.

Beveilig je woning

Brandveiligheid

BrandveiligheidHet aantal woningbranden neemt de laatste jaren toe door het gebruik van oplaadbare toestellen en de risico’s die dit met zich meebrengt. Laat toestellen daarom niet ’s nachts op en investeer in rookmelders die je centraal in huis plaatst. Net als woninginbraak heeft een woningbrand veel gevolgen. Elke week overlijdt er iemand in België als gevolg van een woningbrand.

Naast de risico’s voor personen kan brand je huis volledig verwoesten. Zowel brand als rook zijn levensbedreigend. Zorg voor rookmelders en gasmelders en maak daarnaast samen met je gezin een vluchtplan. Denk na over veilige vluchtroutes en verdeel de taken. Wie belt het noodnummer en wie brengt de kinderen of huisdieren in veiligheid? Leg de huissleutel op een vaste plek en spreek buiten een ontmoetingsplaats af.

Rookmelder en gasmelder

RookmelderDe meeste slachtoffers bij woningbranden vallen door het inademen van rook. Rook bevat veel giftige gassen die er voor zorgen dat je bewusteloos raakt. Door het installeren van een rookmelder word je gewaarschuwd bij de eerste tekenen van een brand en kan je jezelf zo snel mogelijk in veiligheid brengen. Plaats rookmelders op centrale plekken in je huis, zoals de overloop.

Hang ook rookmelders in je slaapkamer. Detecteert de rookmelder rook, dan gaat er een alarm af. Vervang de batterijen van je rookmelder elk jaar als je een rookmelder op batterijen hebt.

Naast rookmelders zijn er ook gasmelders. Deze meten de aanwezigheid van gas in de lucht. Een gasmelder is ook handig op een boot of in de caravan waar je misschien een gaskachel hebt. Ook voor maatregelen om het risico op brand te verminderen kan je terecht bij een beveiligingsexpert.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Welk type alarmsysteem wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.