IP camera: modellen en prijzen

Een bewakingscamera kiezen voor uw woning verhoogt de veiligheid ervan aanzienlijk. Vandaag de dag zijn er veel verschillende modellen beschikbaar op de markt. In dit artikel geven we u meer info over IP camera en zijn mogelijkheden.

Wat is een IP camera?

Wat is een IP camera?

Heel simpel: een IP camera is een bewakingssysteem die gebruik maakt van het Internet Protocol (IP) om beelden te verzenden over een computernetwerk via netwerk bekabeling. Het belangrijkste voordeel van deze camera’s is dat het de eigenaars mogelijk maakt om de veiligheid van hun woning waar dan ook te kunnen controleren. Het enigste wat ze daarvoor nodig hebben is dus een verbinding met een wifi-netwerk.

Welke soorten IP camera’s bestaan er?

Ook binnen de IP camera’s is er een breed aanbod beschikbaar. Het is dus niet altijd even éénvoudig te weten welk het meest efficiënt zal zijn om uw woning te beschermen tegen diefstal of vandalisme. Laten we de meestvoorkomende modellen even van naderbij bekijken:

De vaste IP camera

In tegenstelling tot de draadloze camera controleren deze vaste modellen enkel en alleen een specifieke locatie. Niettemin blijven ze even efficiënt in het afschrikken van potentiële indringers.

De infrarood camera

Zodra het donker wordt schakelt deze camera over op nachtzicht. In absolute duisternis kan deze camera u een kwaliteitsvol beeld bezorgen tot zo’n 30 meter afstand.

Aarzel niet om onze beveiligingspecialisten te contacteren om de IP camera te vinden die aansluit bij uw behoeften.

De draadloze IP camera

Zoals zijn naam het zelf al vermeldt is deze camera volledig draadloos. IP draadloze camera’s kunnen waar dan ook geïnstalleerd worden, dat het nu een muur of plafond is, en kunnen éénvoudig vanop afstand bediend worden. Enkele extra functionaliteiten zijn: Grote zoomfunctie, draaihoek van zo’n 360°,…

De IP Dome camera

Hoewel dit een ingewikkeld systeem blijkt te zijn, is een Dome camera gewoonweg de IP camera die in een bol bevestigd is. Deze camera’s worden gewoonlijk aangeschaft voor buitenshuis en bieden een perfecte bescherming tegen regenachtige weersomstandigheden.

… en de prijs?

De prijs van een IP camera begint gewoonlijk bij zo’n € 100. Dit is echter de prijs voor een basismodel. Meestal worden hier nog een aantal snufjes aan toegevoegd en moeten uiteindelijk de installatiekosten ook nog bijgerekend worden.

Kies je bijvoorbeeld voor een camera met extra opslagcapaciteit, een grotere kijkhoek en een betere resolutie, dan kan de prijs al snel oplopen tot zo’n € 600.

Wenst u een prijs op maat te ontvangen? Twijfel dan niet om uw gratis offerte aan te vragen bij onze beveiligingspecialisten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.