Alarmsysteem Lochristi: vind en vergelijk installateurs in jouw regio

Overweeg je om een alarm op maat te kopen voor de securiteit van je woning, je gezin en jezelf? Ben je op zoek naar een alarminstallateur? Goed idee, niets gaat boven securiteit. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over beveiliging alarmen, van de kostprijs tot verschillende soorten en keuzemogelijkheden.

Ontvang een prijs op maat

Alarm kopen in Lochristi: prijzen

Alarminstallateurs vergelijken

De prijs van een alarm verschilt per alarminstallateur tot alarminstallateur en is ook afhankelijk van de keuzes die je misschien wil toevoegen aan je veiligheidsalarm. Om je een impressie te geven van de kosten van gemiddelde alarmen staan hieronder enkele richtprijzen:

Type alarmsysteem Gemiddelde prijs (incl. btw en montage)
Bekabeld (basis) €1.200
Bekabeld (uitgebreid) €1.700
Draadloos (basis) €750
Draadloos (uitgebreid) €1.200
Hybride €1.000

Ontvang een prijs op maat

Waarop letten bij keuze alarm in Lochristi?

Bij je speurtocht naar een goed alarm zal je ongetwijfeld enkele moeilijke keuzes tegenkomen. We zetten graag de belangrijkste keuzes die je zal maken op een rijtje om je verder te helpen naar het juiste inbraakalarm op maat van jouw woonst.

Laat je alarm bij voorkeur professioneel plaatsen

Een eerste belangrijke keuze die zal maken gaat over of je het alarm wil laten plaatsen door een alarminstallateur in Lochristi of je het alarminstallatie zelf probeert te installeren. Probeer je eigen kennis goed in te schatten, want het laatste dat je wil is natuurlijk een systeem dat slecht geïnstalleerd is. Door beroep te doen op een specialist kan iemand met kunde de veiligheid van je woning, inschatten, die sneller zal zien waar de zwakke plekken zich bevinden in je huis, en je het alarminstallatie dus volledig kan laten afstemmen op je eigen woonst. Een alarminstallateur inschakelen is dus zeker geen weggegooid geld als je kiest voor een blijvend en hoogwaardig systeem met de garantie dat de installatie in één keer goed gebeurt.

Type alarm

Een tweede keuze die je zal maken gaat over welk type alarminstallatie je wil aanschaffen. Er zijn natuurlijk meerdere soorten met elk hun eigen voor- en nadelen. Het grootste onderscheid maken we bij de manier waarop het veiligheidsalarm wordt aangesloten. We verdelen ze op in 3 groepen:

  • Draadloze alarmen
  • Bekabelde alarmen
  • Hybride alarmen

Draadloze alarmen

Geen zin om kabels doorheen je hele woning te trekken? Dan kies je best voor het gemak van een draadloos alarmsysteem op maat. 90% van alle beveiligingsinstallaties zijn vandaag draadloos, en worden vanzelfsprekend ook het meest gekocht. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze beveiligingsinstallaties geen kabels, en zijn ze dus makkelijk te installeren. Doordat je geen grote verbouwingswerken hoeft te doen spaar je dus ook weer een hoop centen uit. Een ander voordeel is dat je het veiligheidsalarm gewoon meeneemt naar je volgende woonst als je verhuist, en dus niet opnieuw een alarminstallatie moet aankopen. Natuurlijk moet je wel rekening houden met het vervangen van de batterijen om de zoveel tijd. En, als je in een woning woont in Lochristi met veel beton, kan het wel eens zijn dat het draadloze systeem het laat afweten.

Bekabeld alarmsysteem

Een tweede soort alarmsysteem is een bekabeld alarmsysteem. Deze alarm zijn betrouwbaarder dan de draadloze en hybride systemen, omdat de communicatie tussen het systeem en haar componenten via vaste bekabeling gaat en het systeem daardoor dus minder vatbaar is voor eventuele storingen. Een nadeel van een bekabeld beveiligingsinstallatie is dat er wel wat boor- en verbouwingswerk mee gepaard gaan. Als je dus een bekabeld systeem wil laten installeren laat je dit het beste doen tijdens het renoveren of bouwen van je woning. Heb je geen zin in grote verbouwingen maar verkies je toch een bekabeld alarm? Dan kan je er ook voor kiezen om de kabels in het zicht te laten. Op die manier is het minder arbeidsintensief en zal het minder tijd innemen, maar is de bekabeling natuurlijk niet weggewerkt en ziet het er minder netjes uit in je woonst. Een bedraad inbraakalarm is ook onderhoudsvriendelijker dan de andere varianten. Op die manier hoef je nooit batterijen vervangen en gaat er over het algemeen weinig mis met dit soort alarmsystemen.

Contacteer een installateur

Hybride alarm

Met een hybride veiligheidsalarm? combineer je het beste van zowel een draadloos als bekabeld systeem. Een hybride alarmsysteem? is in de basis voornamelijk aangesloten met kabels, maar kan uitgebreid worden met draadloze componenten op maat van jouw wensen. Zo krijg je het beste van twee werelden: een veilig netwerk zonder storingen én eenvoudige draadloze uitbreidingen met extra onderdelen naar jouw wens. Je houdt er wel best rekening met het feit dat de basis van het systeem bedraad is, en er dus wel bouwwerken bij komen kijken. Daarom kiezen de meeste mensen voor een hybride systeem in hun nieuwbouwhuis of wanneer er al renovatiewerken op de planning staan.

Inbraakbeveiliging alarmsysteem

Extra opties: ja of nee?

Het is belangrijk dat je een beveiligingsinstallatie aanschaft dat perfect aansluit bij jouw situatie, huis en wensen. Beslis dus eerst wat je precies wil beveiligen en nadien welke aanvullende opties je daarvoor nodig hebt. Misschien wil je meer dan enkel een extra beveiliging? De mogelijkheden van beveiligingsinstallaties zijn quasi oneindig. We zetten de populairste even op een rijtje:

  • Aansluiting met alarmcentrale: Wanneer het alarmsysteem afgaat, zal de alarmcentrale je contacteren. Indien ze geen gehoor krijgen zal een beveiliger gaan kijken bij je huis om te nagaan of er iets aan de hand is of dat het loos alarm is.
  • Camerabewaking: Wil je meer dan enkel een aansluiting met een alarmcentrale? Overweeg dan ook de optie om camerabewaking toe te voegen aan je alarm. Camerabewaking in en rond je woning geeft een gevoel van veiligheid. Als je ook aangesloten bent bij een alarmcentrale kan je ervoor kiezen om hen toegang te geven tot deze beelden als je weg van huis bent. Door middel van een smartphone-module kan je ook als je niet thuis bent de videobeelden bekijken in en rondom je huis. Een pluspunt van een verbinding met je smartphone is dat er minder snel sprake zal zijn van loos alarm, omdat jij sneller kan zien wat er zich afspeelt.
  • Contactsensoren voor deuren en ramen: Contactsensoren zullen beweging registreren en melden wanneer een deur of raam opengaat of aangeraakt wordt. Op die manier word je heel snel gealarmeerd wanneer er een mogelijke inbraak plaatsvindt. Geen zorgen, deze sensoren kunnen ook ingesteld worden zodat ze ook rekening houden met je huisdieren.
  • Rookmelder: Je kan er ook voor kiezen om je alarminstallatie uit te breiden met een rookmelder. Zo is je huis niet enkel extra beschermd tegen inbraak, maar ook tegen brand.

Ontvang prijsoffertes op maat

Hoe een alarminstallateur in Lochristi kiezen?

Naast alle bovenstaande keuzes, is misschien wel de belangrijkste keuze het bedrijf waarbij je het alarmsysteem wil kopen. Je legt zo goed als de securiteit van je familie en woonst in de handen van de onderneming dat je kiest, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het systeem, het onderhoud en optioneel ook je abonnement bij een alarmcentrale. Daarom is het dus van groot belang dat je een goede alarminstallateur kiest. We helpen je graag op weg met de volgende checklist.

Alarmcentrale gebruiken voor inbraakbeveiliging

Op basis van dienstverlening

De kwaliteit van de dienstverlening kan wel eens het belangrijkste onderdeel zijn waarop je je keuze baseert. Ga dus goed na wat er inbegrepen zit in de prijs die je betaalt en of je het alarminstallatie kan uitbreiden indien je dit wil. Check ook of zij het alarm zelf komen plaatsen, of ze ook jouw woonst komen inspecteren en aanbevelingen doen. Al deze onderdelen zijn van groot belang bij de keuze van jouw installateur.

Volgens prijs alarm en inbraakalarm

Het is ook belangrijk dat je de beste prijs/kwaliteit verhouding ontvangt van jouw leverancier. Je wil natuurlijk niet jouw eigen veiligheid en die van je woning op het spel zetten voor een goedkopere optie. In het geval van alarmen raden we dan ook aan om grondig na te gaan welke alarminstallateur het beste bij jou past, door offertes aan te vragen en die te vergelijken.

Kwaliteit alarm en alarminstallatie

De kwaliteit van je inbraakalarm is heel makkelijk te controleren via keurmerken. Een fabrikant kan deze keurmerken enkel op hun veiligheidsalarmen plaatsen als ze aan verschillende voorwaarden over de kwaliteit voldoen. Als je de keurmerken bekijkt, controleer dan zeker of je inbraakalarm beschikt over het Politiemerk Veilig Wonen. Dat is het belangrijkste keurmerk voor alarmsystemen. Met dit keurmerk geeft de politie een score aan je woning rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen die je getroffen hebt. Controleer ook de kwaliteit van een alarm bedrijf zelf, door te kijken naar certificeringen en een eventuele aansluiting van een branchevereniging.

Nazorg wel of niet inbegrepen?

Onder nazorg na aankoop van je veiligheidsalarm verstaan we de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een meldcentrale, de jaarlijkse controle of je inbraakalarm nog werkt en de garantieregeling. Hiermee zorgt het alarmbedrijf dat je alarmsysteem altijd werkt en in de beste staat verkeert, voor een optimaal veiligheidsgevoel in je woonst.

camerabewaking voor inbraakbeveiliging

Alarm Lochristi: vergelijk meerdere alarminstallateurs tegelijk

We raden je sterk aan om offertes aan te vragen bij meerdere alarminstallateurs voordat je een alarmsysteem aanschaft. Zorg dat je beschikt over alle informatie die je nodig hebt om de verschillende aanbieders te vergelijken, zoals de prijzen, voor- en nadelen, eventuele nazorg… Gelukkig kan je via onderstaand formulier meerdere offertes bij een alarminstallateur in Lochristi in één keer aanvragen, gratis en geheel vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.