Alarm Wetteren: zoek, vind en vergelijk installateurs

Heb je kort geleden een diefstal meegemaakt of wil je jouw woning veilig maken? Dan moet je zeker een alarmsysteem installeren. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen ga dan ook goed na welk alarmsysteem het beste bij jouw woning past. Met onze tips ben je zeker van een alarmsysteem van goede kwaliteit en die je garandeert op veiligheid.

Ontvang een prijs op maat

Alarm Wetteren: prijzen

Een alarmsysteem kost gemiddeld 550 euro, meegerekend de installatie van het alarm. Je kan kiezen tussen verschillende soorten alarmsystemen: bedraad, draadloos en het hybride alarmsysteem. Er is veel concurrentie tussen alle soorten alarmsystemen, hierdoor kunnen de prijzen tussen 100 en 3000 euro oplopen. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten per soort alarmsysteem.

Soort alarmsysteem Gemiddelde prijs (incl. btw en installatie)
Bekabeld: basis € 1.200
Bekabeld: uitgebreid € 1.700
Draadloos: basis € 750
Draadloos: uitgebreid € 1.200
Hybride € 1.000

alarmsysteem

Aandachtspunten voor kiezen alarm in Wetteren?

Het is niet de bedoeling om op je veiligheid zuinig te zijn, maar het is ook niet te bedoeling dat je veel te veel betaalt voor een alarmsysteem. Daarom de volgende aandachtspunten om zo het perfecte alarmsysteem te vinden in Wetteren die bij jouw huis past.

Laat je alarm professioneel plaatsen

Als je het alarmsysteem zelf plaatst dan bespaar je een groot bedrag. Dit komt omdat de installatiekosten vaak een groot deel zijn van de gehele kosten. Toch raden we je aan om dit niet te doen. De plaatsing door een professionele installateur is cruciaal voor een optimale veiligheid van je huis. De installateur zal je advies kunnen geven over de veiligheid van je woning en het alarmsysteem zelf. Hij zal je de zwakke plekken van de woning meteen kunnen benoemen om zo een voor jou passend alarmsysteem te plaatsen.

Soort alarmsysteem

Er zijn een paar alarmsystemen waar je uit kan kiezen: draadloze systemen, bekabelde systemen en hybride systemen. Er is niet een groot verschil tussen de prijzen, ze wissel af tussen de 750 – 1200 euro voor een basis versie. Het systeem die je ten slotte kiest hangt af van je voorkeuren en wensen.

Draadloze alarmen

Je kan de draadloze alarmsystemen makkelijk verplaatsen doorheen je woning. Je bent wel gebonden aan een batterij dat je regelmatig zal moeten laden of vervangen. Door de hedendaagse technologie worden de draadloze alarmen meer en meer betrouwbaarder. Doordat het alarmsysteem zeer makkelijk te plaatsen is, is dit ook een relatief goedkoop systeem.

Bekabeld alarmsysteem

Het bekabeld alarmsysteem wordt direct aangesloten aan je elektriciteitsnetwerk, waardoor je altijd voorzien bent van stroom. Valt de stroom uit of is er een storing dan nemen herlaadbare batterijen het over. Als je het alarmsysteem aan de muur wilt, dan moet je er bewust van zijn dat je misschien je muur zal moeten uitbreken voor kabels die moeten worden doorgetrokken. Het is handig om misschien ook een elektricien in te schakelen.

alarmsysteem beveiligingscamera

Hybride alarm

Het laatste alarmsysteem zijn de twee vorigen samengevoegd. Het is grotendeels met kabels aangesloten dus je bent altijd zeker van constante stroom. Je kan ook draadloze componenten toevoegen aan dit alarmsysteem om je veiligheid te optimaliseren.

Bijkomende opties: wel of niet?

Er zijn verschillende bijkomende opties, maar deze zijn zeker niet noodzakelijk. Het kan wel je veiligheid optimaliseren. Je hebt de volgende bijkomende opties.

Product Prijs Voordeel
Sticker inbraakbeveiliging € 4 – € 6,50 /per stuk Sticker die zichtbaar is en zo afschrikt.
Onderhoudscontract € 10 /per maand Zorgt voor garantie en voor constante werking.
Meldkamer aansluiting € 15 – € 30 /per maand Zorgt voor opvolging en constante signalering.
Afstandsbediening € 35 – € 200 /per stuk Bediening vanaf op afstand.
Monitor service € 125 /per jaar Signaleert storingen.

Ontvang offertes op maat

Alarm en installateur in Wetteren kiezen

Bij het aankopen van een alarmsysteem in Wetteren moet je rekening houden met: Bij welk bedrijf koop ik het aan? Hebben ze daar de geschikte installateurs? Het is belangrijk dat je de juiste keuzes maakt die bij jouw woning passen. Hou rekening met de volgende punten:

Dienstverlening

Weet op voorhand waar je als klant recht op hebt. Wat zit er allemaal inbegrepen in de prijs? Komt er een installateur langs van het bedrijf of moet ik deze zelf inschakelen? Kan je extra componenten toevoegen? Al deze vragen zijn een factor voor de prijs, maar ook van de kwaliteit van je alarmsysteem en de service van het bedrijf.

Prijs alarm en alarminstallatie

Als je de beslissing hebt genomen om een alarmsysteem te plaatsen dan is de prijs normaal geen prioriteit. Je zou je eigen veiligheid niet op het spel zetten voor een bepaald bedrag. Dit wil niet zeggen dat je voor een alarmsysteem teveel moet betalen. Als je door een iets hogere prijs meer veiligheid creëert is dit mooi meegenomen. Het is belangrijk dat je van de leverancier de verhouding tussen prijs en kwaliteit ontvangt. Het is belangrijk dat jij zelf ook op onderzoek gaat op de markt wat er allemaal is en welke verschillen er zijn. Zo kan jij de beste aspecten kiezen voor jouw veilige woning.

Kwaliteit alarm en alarminstallatie

Voor alarmsystemen is het zeer gemakkelijk om de kwaliteit na te gaan. Je kan dit nagaan door naar de keurmerken te kijken. Producenten krijgen deze keurmerken enkel als ze aan verschillende voorwaarden voldoen. Een van de belangrijkste keurmerken is het politiekeurmerk. Dit is wanneer de politie een score geeft aan jouw woning aan de hand van de genomen veiligheidsmaatregelen.

alarmsysteem installeren

Nazorg inbegrepen?

Bij de meeste bedrijven in Wetteren bestel je een alarmsysteem en ga je een contract aan voor de nazorg. Dit wil zeggen dat ze je meestal de kans krijgt om je bij een meldcentrale aan te sluiten en dat ze jaarlijks langskomen om je alarmsysteem na te kijken en te testen. Hieronder valt ook de garantie, kijk goed na op wat je allemaal recht hebt. Zo weet je dat je alarmsysteem altijd in de beste staat verkeert.

Alarm Wetteren: zoek, vind en vergelijk direct meerdere installateurs

Als je als klant met alles rekening kan houden dat we hier hebben besproken, ben je zeker van een veilige woning. Vraag hieronder snel je offerte aan voor jouw zelfgekozen alarmsysteem.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.