Alarmsysteem Oost-Vlaanderen: vind en vergelijk installateurs in jouw regio

Nood aan een alarmsysteem voor jouw woonst in Oost-Vlaanderen? Ben je het namelijk beu om altijd maar weer ongerust te moeten zijn wanneer je van huis weg bent? Vergeet je wel eens de sleutel mee te nemen of de deur vast te doen? Heb je geen Rottweiler of andere bewakingshond voor de deur of poort? Net een inbraak of diefstal meegemaakt? Een alarmsysteem komt je gemoedstoestand zeker ten goede. Zo kan je veilig je huis verlaten.

In dit artikel word je wegwijs gemaakt in de wereld van de alarmen. Kom alles te weten over alarmsystemen, installateurs van alarmen en hun prijzen. Je hebt ook nog eens de mogelijkheid om meteen makkelijk offertes aan te vragen van verscheidene alarminstallateurs in Oost-Vlaanderen!

Vraag gratis advies en offertes op maat

Wat kost een alarmsysteem in Oost-Vlaanderen?

photo-1496368077930-c1e31b4e5b44-min-e1629900267885.jpg

De prijzen van alarmsystemen zijn erg variabel. Het is vaak afhankelijk van waar het alarm voor dient, wat voor soort alarm het is en wat voor type systeem het heeft.

Er zijn erg veel verschillende soorten alarmsystemen. Je kan kiezen voor een alarmsysteem dat bekabeld is, draadloos is of hybride werkt. Daarnaast zijn er ook er veel verschillende functies. Voor een rookmelder betaal je natuurlijk beduidend minder dan een professioneel alarmsysteem dat heel je huis veilig houdt.

Tarieven kunnen afhankelijk zijn van de alarminstallateurs, maar volgende tabel geeft je al een indicatie:

Soort alarmsysteem Gemiddelde prijs (incl. btw en installatie)
Bekabeld: basis € 1.200
Bekabeld: uitgebreid € 1.700
Draadloos: basis € 750
Draadloos: uitgebreid € 1.200
Hybride € 1.000

Ontvang een offerte op maat

Alarmsysteem kopen: aandachtspunten

Zo veel verschillende alarmen, maar waar moet je nu op letten bij aankoop van een alarmsysteem? Het is belangrijk hier deftig over na te denken en daarna een zorgvuldige keuze te maken. Denk zeker na over volgende zaken:

 • Kies je bedrijf zorgvuldig uit. Alarmsystemen moeten gecheckt worden. Waarschijnlijk zie je je alarminstallateur dus nog wel eens terug. Kijk dus niet alleen naar kwaliteit van de producten, maar ook naar de service en zorg achteraf.
 • Denk er goed over na of je een bekabeld, draadloos of hybride alarmsysteem wil.
 • Bekijk wat de beste optie is: zelf installeren of het werk overlaten aan een professional.

Een professioneel alarminstallateur uit Oost-Vlaanderen inschakelen loont

Je kan ervoor kiezen om een alarm zelf te plaatsen, dit scheelt in eerste instantie ongeveer een derde in prijs, maar beroep doen op een professioneel alarminstallateur in Oost-Vlaanderen is vaak meer dan zijn geld waard. Bekabelde alarmsystemen zijn nogal moeilijk om zelf te installeren. Bij draadloze systemen zou dit eventueel wel zelf lukken, maar ook hier zijn er voordelen als je een alarminstallateur inschakelt.

Je nieuw alarmsysteem wordt geplaatst door iemand met jarenlange ervaring. Hij/zij weet perfect wat de gevaarlijke plekken in je huis zijn, dus kan de installateur het systeem perfect op je huis toepassen en erg waardevolle adviezen geven. Je alarmsysteem wordt ook nog eens elk jaar opnieuw getest, ook is er een mogelijkheid om je aan te sluiten bij een alarmcentrale.

Soort alarmsysteem

Het is belangrijk goed na te denken over welk type alarm je wil aanschaffen. Wil je het bekabeld, draadloos of hybride? Wat wil je dat het alarm allemaal kan? Enkel geluid maken bij een beweging in huis of ook gaslekken of brand opmerken om vervolgens ook nog eens de brandweer of politie op te bellen?

Draadloos alarmsysteem

Het verschil in kwaliteit tussen bekabelde, draadloze of hybride alarmsystemen is bijna niets. Wel zijn er enkele andere verschillen en heeft elk systeem zijn voordelen.

Voordelen draadloze alarmsystemen:

 • Er zijn geen structurele veranderingen aan huis nodig. De alarmsystemen staan met elkaar in verbinding via wifi.
 • Uitbreiden is kinderspel: extra detectors of andere onderdelen kunnen erg simpel aangesloten worden.
 • Er zijn minder installatiekosten omdat er minder breekwerk aan te pas komt.

Bekabeld alarmsysteem

Voordelen bekabelde alarmsystemen:

 • Dankzij de bedrading is de verbinding kwalitatief en betrouwbaar. Als de stroom uitvalt nemen herlaadbare batterijen het over.
 • Een bekabeld alarmsysteem is goedkoper dan andere opties.
 • Ze gaan erg lang mee, de kabels zijn erg duurzaam. Ook zijn ze weg te steken zodat ze bijna niet in huis te zien zijn.

Hybride alarmsysteem

Voordelen hybride alarmsystemen:

 • Best of both worlds. Een systeem dat de goede eigenschappen van bekabelde en draadloze alarmsystemen combineert.
 • Bestuurbaar via gsm.
 • Bekabeld en toch simpel uit te breiden.

Vergelijk hier offertes

Alarmcentrale en andere extra opties: ja of nee?

Je hebt de mogelijkheid om je basisalarm uit te breiden met allerlei andere moderne technieken. Zo kan je jouw alarmsysteem aansluiten bij een alarmcentrale. Die centrale controleert de signalen van je alarm en koppelt het aan de passende hulpdiensten.

Naast inbraakmelders kan je er ook voor kiezen om bewegingsmelders in te schakelen. Zo heb je 24/7 camerabeelden rond je huis. Camerabewaking houdt inbrekers weg.

Andere extra mogelijkheden bij je alarm zijn een rookmelder, raammagneten, contactsensoren, sirene…

security-869216_1920-min-e1629900299111.jpg

Alarminstallateur in Oost-Vlaanderen: hoe kiezen?

Nadat je eruit bent wat voor alarminstallatie je graag wil is het tijd voor de volgende stap: een installateur in Oost-Vlaanderen kiezen. Dit is misschien nog wel het allerbelangrijkste. Voor simpele basispakketten hanteren sommige bedrijven een lager tarief dan andere, die dan weer meer geschikt zijn in de professionele pakketten.

Wil je dat er veel gecontroleerd wordt en aangesloten worden aan een centrale, of is enkel het alarm zetten genoeg? Let ook zeker op de kwaliteit van geleverde producten. Het belangrijkste keurmerk is het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Vervolgens moet je ook, natuurlijk, letten op de prijs. Dit mag zeker niet het meest belangrijke zijn in je afweging, zoek vooral de beste prijs/kwaliteit verhouding. Bij het ene bedrijf in Oost-Vlaanderen lijkt het in het begin een beetje duurder, maar is alles in een pakket inbegrepen. Bij het andere betaal je in eerste instantie weinig, maar is elke extra optie bijbetalen. Kies wijs en vraag gerust een vrijblijvende offerte voor in Oost-Vlaanderen aan.

Dienstverlening

Er zijn vele firma’s die alarmsystemen plaatsen. Vervolgens bestaan er dan ook vele verschillende soorten dienstverlening. Ga dus goed na wat er allemaal in de prijs zit bij jouw installateur.

Komt er iemand langs of moet je de alarmsystemen zelf installeren? Is er een jaarlijkse check-up inbegrepen? Krijg je later een voordelig tarief wanneer je wil uitbreiden?

Prijs alarmsysteem en installatie in Oost-Vlaanderen

Wanneer het over de veiligheid van je meest waardevolle bezittingen en dat van jezelf gaat is de prijs meestal niet het eerste waar je naar moet kijken. Het is belangrijk om qua prijs-kwaliteit de beste optie voor jezelf te bepalen. Bij het zetten van alarmsystemen gaat kwaliteit meer dan ooit boven kwantiteit. Veilig wonen is belangrijk. Kies daarom niet meteen de eerste de beste optie, maar vergelijk verschillende firma’s in Oost-Vlaanderen. Onderaan kan je makkelijk offertes aanvragen van meerder alarminstallateurs.

Kwaliteit alarmsysteem en installatie

Het is helemaal niet moeilijk om de kwaliteit van je alarmsystemen te controleren. Er zijn namelijk enkele keurmerken en certificeringen. Deze keurmerken kunnen enkel op het alarm geplaatst worden als ze ook echt erkend zijn.

Eén van de belangrijkste keurmerken is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit wordt gegeven door de politie. Zij houden rekening met de veiligheidsmaatregelen die getroffen worden.

Nazorg

Na plaatsing van de alarmsystemen kan je ervoor kiezen om met je installateur een contract voor nazorg te ondertekenen. Dit geeft recht op een jaarlijkse controle door het bedrijf. Ook word je aangesloten bij een centrale. Zo kan je de ongerustheid|onwetendheid} wegnemen of je alarm nog wel werkt.

Alarmsysteem Oost-Vlaanderen: vind en vergelijk alarminstallateurs in Oost-Vlaanderen

Weet je exact wat je nodig hebt en ben je dus op zoek naar een alarminstallateur in de buurt van Oost-Vlaanderen? Via onderstaand formulier kan je offertes aanvragen bij verschillende alarminstallateurs. Zo kan je steeds vergelijken en de meest geschikte vakman kiezen. Het is erg makkelijk en het kost bijna niets van je tijd.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.