Alarmsysteem Lommel: vind en vergelijk installateurs in jouw regio

Overweeg je om een beveiligingsinstallatie op maat te kopen voor de securiteit van je huis, je kroost en jezelf? Ben je op zoek naar een alarminstallateur? Goed idee, niets gaat boven veiligheid. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over beveiliging alarmen, van de tarieven tot verschillende soorten en keuzemogelijkheden.

Ontvang een prijs op maat

Alarm kopen in Lommel: prijzen

Alarminstallateurs vergelijken

De prijs van een veiligheidsalarm verschilt per alarminstallateur tot alarminstallateur en is ook afhankelijk van de keuzemogelijkheden die je misschien wil toevoegen aan je veiligheidsalarm. Om je een idee te geven van de kosten van gemiddelde beveiligingsinstallaties staan hieronder enkele richtprijzen:

Type alarmsysteem Gemiddelde prijs (incl. btw en montage)
Bekabeld (basis) €1.200
Bekabeld (uitgebreid) €1.700
Draadloos (basis) €750
Draadloos (uitgebreid) €1.200
Hybride €1.000

Ontvang een prijs op maat

Waarop letten bij keuze alarm in Lommel?

Bij je speurtocht naar een gepast alarm zal je ongetwijfeld op enkele moeilijke keuzes botsen. We zetten graag de belangrijkste keuzes die je zal maken op een rijtje om je verder te helpen naar het juiste inbraakalarm op maat van jouw woning.

Laat je alarm bij voorkeur professioneel plaatsen

Een eerste invloedrijke keuze die zal maken gaat over of je het veiligheidsalarm wil laten plaatsen door een alarminstallateur in Lommel of je het inbraakalarm zelf probeert te installeren. Probeer je eigen kennis goed in te schatten, want het laatste dat je wil is natuurlijk een systeem dat slecht geïnstalleerd is. Door beroep te doen op een expert kan iemand met de nodige bekwaamheid de zekerheid van je huis, inschatten, die sneller zal zien waar de zwakheden zich bevinden in je woonst, en je het alarminstallatie dus volledig kan laten afstemmen op je eigen woning. Een alarminstallateur inschakelen is dus zeker geen weggegooid geld als je kiest voor een definitief en kwalitatief systeem met de garantie dat de installatie in één keer goed gebeurt.

Type alarm

Een tweede keuze die je zal maken gaat over welk type beveiligingsinstallatie je wil aanschaffen. Er zijn natuurlijk meerdere soorten met elk hun eigen voor- en nadelen. Het grootste onderscheid maken we bij de manier waarop het alarm wordt aangesloten. We verdelen ze op in 3 groepen:

  • Draadloze alarmen
  • Bekabelde alarmen
  • Hybride alarmen

Draadloze alarmen

Geen zin om kabels doorheen je hele woning te trekken? Dan kies je best voor het gemak van een draadloos alarmsysteem op maat. 90% van alle inbraakalarmen zijn vandaag draadloos, en worden vanzelfsprekend ook het meest gekocht. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze alarmen geen kabels, en zijn ze dus makkelijk te installeren. Doordat je geen grote verbouwingswerken hoeft te doen spaar je dus ook weer een hoop geld uit. Een ander voordeel is dat je het alarm gewoon meeneemt naar je volgende woning als je verhuist, en dus niet opnieuw een veiligheidsalarm moet aankopen. Natuurlijk moet je wel rekening houden met het vervangen van de batterijen om de zoveel tijd. En, als je in een woonst woont in Lommel met veel beton, kan het wel eens zijn dat het draadloze systeem het laat afweten.

Bekabeld alarmsysteem

Een tweede soort alarm is een bekabeld alarmsysteem. Deze alarminstallatie zijn betrouwbaarder dan de draadloze en hybride systemen, omdat de communicatie tussen het systeem en haar componenten via vaste bekabeling gaat en het systeem daardoor dus minder vatbaar is voor eventuele storingen. Een nadeel van een bekabeld alarminstallatie is dat er wel wat boor- en verbouwingswerk mee gepaard gaan. Als je dus een bekabeld systeem wil laten installeren laat je dit het beste doen tijdens het renoveren of bouwen van je woning. Heb je geen zin in grote verbouwingen maar verkies je toch een bekabeld veiligheidsalarm? Dan kan je er ook voor kiezen om de kabels in het zicht te laten. Op die manier is het minder arbeidsintensief en zal het minder tijd in beslag nemen, maar is de bekabeling natuurlijk niet weggewerkt en ziet het er minder keurig uit in je woonst. Een bedraad alarminstallatie is ook onderhoudsvriendelijker dan de andere varianten. zo hoef je nooit batterijen vervangen en gaat er over het algemeen weinig mis met dit soort beveiligingsinstallaties.

Contacteer een installateur

Hybride alarm

Met een hybride inbraakalarm? combineer je het beste van zowel een draadloos als bekabeld systeem. Een hybride veiligheidsalarm? is in de basis voornamelijk aangesloten met kabels, maar kan uitgebreid worden met draadloze componenten op maat van jouw voorkeuren. Zo krijg je het beste van twee werelden: een veilig netwerk zonder storingen én eenvoudige draadloze uitbreidingen met extra onderdelen naar jouw wens. Je houdt er wel best rekening met het feit dat de basis van het systeem bedraad is, en er dus wel bouwwerken bij komen kijken. Daarom kiezen de meeste mensen voor een hybride systeem in hun nieuwbouwhuis of wanneer er al renovatiewerken op de planning staan.

Inbraakbeveiliging alarmsysteem

Extra opties: ja of nee?

Het is belangrijk dat je een veiligheidsalarm aanschaft dat perfect aansluit bij jouw situatie, woning en wensen. Beslis dus eerst wat je precies wil beveiligen en nadien welke aanvullende opties je daarvoor nodig hebt. Misschien wil je meer dan enkel een extra beveiliging? De mogelijkheden van alarmen zijn quasi oneindig. We zetten de populairste even op een rijtje:

  • Aansluiting met alarmcentrale: Wanneer het alarmsysteem afgaat, zal de alarmcentrale je contacteren. Indien ze geen gehoor krijgen zal een beveiliger gaan kijken bij je woonst om te verifiëren of er iets aan de hand is of dat het loos alarm is.
  • Camerabewaking: Wil je meer dan enkel een aansluiting met een alarmcentrale? Overweeg dan ook de optie om camerabewaking toe te voegen aan je beveiligingsinstallatie. Camerabewaking in en rond je woning geeft een gevoel van veiligheid. Als je ook aangesloten bent bij een alarmcentrale kan je ervoor kiezen om hen toegang te geven tot deze beelden als je weg van huis bent. Door middel van een smartphone-module kan je ook van op afstand de videobeelden bekijken in en rondom je woonst. Een pluspunt van een verbinding met je smartphone is dat er minder snel sprake zal zijn van loos alarm, omdat jij sneller op de hoogte bent van wat er zich afspeelt.
  • Contactsensoren voor deuren en ramen: Contactsensoren zullen beweging registreren en melden wanneer een deur of raam opengaat of aangeraakt wordt. Op die manier word je heel snel gealarmeerd wanneer er een mogelijke inbraak plaatsvindt. Geen zorgen, deze sensoren kunnen ook ingesteld worden zodat ze ook rekening houden met je huisdieren.
  • Rookmelder: Je kan er ook voor kiezen om je beveiligingsinstallatie uit te breiden met een rookmelder. Zo is je woonst niet enkel extra beschermd tegen inbraak, maar ook tegen brand.

Ontvang prijsoffertes op maat

Hoe een alarminstallateur in Lommel kiezen?

Naast alle bovenstaande keuzes, is misschien wel de belangrijkste keuze het bedrijf waarbij je het alarminstallatie wil kopen. Je legt zo goed als de gerustheid van je huisgenoten en huis in de handen van de firma dat je kiest, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het systeem, het onderhoud en optioneel ook je abonnement bij een alarmcentrale. Daarom is het dus van groot belang dat je een goede alarminstallateur kiest. We helpen je graag op weg met de volgende checklist.

Alarmcentrale gebruiken voor inbraakbeveiliging

Op basis van dienstverlening

De kwaliteit van de dienstverlening kan wel eens het belangrijkste onderdeel zijn waarop je je keuze baseert. Ga dus goed na wat er inbegrepen zit in de prijs die je betaalt en of je het beveiligingsinstallatie kan uitbreiden indien je dit wil. Check ook of zij het alarm zelf komen plaatsen, of ze ook jouw woning komen inspecteren en aanbevelingen doen. Al deze onderdelen zijn van groot belang bij de keuze van jouw installateur.

Volgens prijs alarm en inbraakalarm

Het is ook belangrijk dat je de beste prijs/kwaliteit verhouding ontvangt van jouw leverancier. Je wil natuurlijk niet jouw eigen veiligheid en die van je huis op het spel zetten voor een goedkopere optie. In het geval van alarminstallaties raden we dan ook aan om grondig na te gaan welke alarminstallateur het beste bij jou past, door offertes aan te vragen en die te vergelijken.

Kwaliteit alarm en alarminstallatie

De kwaliteit van je alarm is heel makkelijk te controleren via keurmerken. Een fabrikant kan deze keurmerken enkel op hun beveiligingsinstallaties plaatsen als ze aan verschillende voorwaarden over de kwaliteit voldoen. Als je de keurmerken bekijkt, controleer dan zeker of je alarm beschikt over het Politiemerk Veilig Wonen. Dat is het belangrijkste keurmerk voor alarmen. Met dit keurmerk geeft de politie een score aan je woning rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen die je getroffen hebt. Controleer ook de kwaliteit van een alarm bedrijf zelf, door te kijken naar certificeringen en een eventuele aansluiting van een branchevereniging.

Nazorg wel of niet inbegrepen?

Onder nazorg na aankoop van je inbraakalarm verstaan we de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een meldcentrale, de jaarlijkse controle of je veiligheidsalarm nog werkt en de garantieregeling. Hiermee zorgt het alarmbedrijf dat je alarmsysteem altijd werkt en in de beste staat verkeert, voor een optimaal veiligheidsgevoel in je woning.

camerabewaking voor inbraakbeveiliging

Alarm Lommel: vergelijk meerdere alarminstallateurs tegelijk

We raden je sterk aan om offertes aan te vragen bij meerdere alarminstallateurs voordat je een alarm aanschaft. Zorg dat je beschikt over alle informatie die je nodig hebt om de verschillende aanbieders te vergelijken, zoals de prijzen, voor- en nadelen, eventuele nazorg… Gelukkig kan je via onderstaand formulier meerdere offertes bij een alarminstallateur in Lommel in één keer aanvragen, gratis en geheel vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.