Aantal woninginbraken blijft alarmerend hoog

Het aantal criminele feiten in 2013 is gedaald met 5,5%, maar het aantal woninginbraken blijft erg hoog. Investeren in inbraakpreventie blijft dus de boodschap.

Meer dan 75.000 inbraken

Het afgelopen jaar zijn de misdaadfeiten die in ons land gepleegd werden afgenomen met 5,5% ten opzichte van 2012. Dat maakte uittredend minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet deze week bekend. De grote kwaal blijft het aantal woninginbraken dat met slechts 0,6% is gedaald. Er werden er in 2013 maar liefst 75.123 gepleegd. Het aantal pogingen tot inbraak nam zelfs toe, maar veel van die pogingen mislukten omdat meer mensen investeren in beveiliging.

Investeren in alarmsysteem

Wie nog niet over een alarmsysteem beschikt doet er dus goed aan om dit te overwegen. Vaak laten mensen pas een alarmsysteem installeren nadat ze slachtoffer werden van een inbraak. Nog beter is om inbraken te voorkomen.

Om te weten wat de beste alarminstallatie is voor uw woning, doet u er goed aan een erkende installateur te raadplegen. Hij kan het alarmsysteem voor u plaatsten en bovendien kunt u op die manier kans maken op belastingvermindering tot 730 euro.

Een alarmsysteem zal niet alleen helpen de daders sneller te vatten bij een inbraakpoging, maar zal potentiële inbrekers ook afschrikken. Met een alarmsysteem kunt u zich weer veilig voelen en beschermt u uw gezin en uw bezittingen.

Vraag vandaag nog jouw GRATIS offerte

Vertrek je binnenkort op reis? Zorg er dan voor dat je potentiële inbrekers geen kans geeft. Sluit ramen en deuren, zorg voor goede sloten… Wij geven je een paar tips mee waarmee je met een gerust hart je woning kunt verlaten.

Verder lezen

Tijdens de vakantieperiode zijn inbrekers actiever dan ooit. Een onbewoond huis is dan ook een makkelijke klus waar ze vrijwel ongestoord hun gangen kunnen gaan. Volg daarom de volgende tips voor inbraakpreventie, zoals het plaatsen van een alarmsysteem, zodat u met een gerust hart op reis kunt vertrekken.

Verder lezen

Jaarlijks vinden in ons land meer dan 60.000 inbraken plaats. Kiezen voor een efficiënte woningbeveiliging is dus een must.

Verder lezen