Alarmsysteem met blusfunctie

Heel wat alarmsystemen zijn vandaag de dag uitgerust met een automatische blusfunctie. Dit houdt in dat er eigenlijk geblust wordt na een bepaalde periode als het alarm afgegaan is. Een automatische blusfunctie kan uiteraard heel wat voordelen bieden want dit betekent dat er reeds kan geblust worden nog voor de brandweer ter plaatse is. In vele gevallen kan dit heel wat schade beperken en kan men dikwijls uitbreiding van de brand voorkomen.

Verschillende blusvormen

Naast het gewone water zoals vroeger bestaan er inmiddels heel wat vormen van blussen om erger te voorkomen. Men heeft bijvoorbeeld blusgas of bluspoeder maar ook vormen van zuurstofreducering zijn inmiddels mogelijk. Deze mogelijkheden zijn er vooral ook gekomen door de schade die vroeger dikwijls werd aangebracht door het blussen. Bepaalde computerruimtes of dergelijke waren soms onherstelbaar beschadigd door het blussen dus heeft men gezocht naar een aantal vervangmiddelen van de klassieke stoffen om toch efficiënt te kunnen blussen en minder schade aan te richten.

Vele mensen die overgaan tot de installatie van een alarmsysteem kiezen er ook meteen een brandalarmsysteem bij. Men kan eigenlijk mits een kleine meerkost de alarmsystemen uitrusten met rookdetectoren. Men kan deze detectoren eigenlijk probleemloos aansluiten op de alarmcentrale en deze zal dan ook meteen zien of het gaat om een inbraak- of brandalarm. Wanneer u werkt met een meldkamer of een soortgelijk fenomeen, dan zal deze ook meteen de brandweer verwittigen in geval van het brandalarm.

Een combinatie van zowel een inbraak als een brandalarm is uiteraard de ideale combinatie om uw huis of zaak optimaal te beveiligen. Bovendien zijn er al heel wat maatschappijen die een inbraakalarm eisen bij de aankoop van een grote investering. En ergens is dit niet ondenkbaar want op die manier kan u heel wat kapitaal verzekeren.

Binnen de verschillende infraroodbeveiligingsystemen zijn vele vormen mogelijk. De eerste afweging die je dient te maken is of je een actieve of passieve infraroodbeveiliging wenst.

Vervolgens kan je overgaan tot de het beveiligingsysteem dat het best bij jouw situatie past. Zo heb je de keuze uit:

  • Infrarood beveiligingscamera’s: Schrik dat er iemand ‘s nachts via de tuin je woning binnentreedt? Met een infrarood beveiligingscamera is dit verleden tijd.
  • Infrarood beveiligingslampen: Vergroot het nachtzicht van je infraroodbeveiligingscamera.
Verder lezen

Een alarmsysteem in huis plaatsen wordt steeds meer een gewoonte. Met een gemiddeld van 200 inbraken per dag is dit ook niet verrassend.

Meer en meer mensen kiezen uit twee soorten alarmsystemen:

  • Zelfbouwpakketen: Deze zijn relatief goedkoop en éénvoudig zelf te installeren;
  • Professionele alarmsystemen:Deze beveiligingsystemen worden geïnstalleerd door een erkende installateur. Ze zijn iets duurder, maar gelukkig geniet je van een BTW-vermindering
Verder lezen

Uit een onderzoek van ALIA is gebleken dat steeds meer huishoudens in inbraakpreventie investeren. Zo beschikken, vandaag de dag, al 800.000 gezinnen een alarm in huis.

Verder lezen

Nog slechts een paar uren voor de eerste wedstrijd tussen België en Panama… Klaar om onze rode duivels te gaan aanmoedigen? Bent u van plan de wedstrijd te volgen op groot scherm? Laat uw huis dan veilig achter. Inbrekers zien in deze gelegenheden namelijk vaak de kans om hun slag te slaan.

Verder lezen