Professioneel alarmsysteem of zelfbouw: wat is de beste beveiliging?

Professioneel alarmsysteemJe kent ze wel: de zelfbouw alarmsystemen die je in de betere doe-het-zelfzaak kunt krijgen. Ze zijn vrij goedkoop en relatief makkelijk te installeren. Maar in tegenstelling tot een professioneel alarmsysteem, zijn die zelfbouwpakketten niet altijd even veilig.

Als je jouw gezin en bezittingen écht wil beschermen, doet je best een beroep op een erkend installateur. Aangezien elke dag zo’n 200 huizen in Vlaanderen inbrekers over de vloer krijgen, is een professioneel alarmsysteem geen verloren investering.
 

Vergelijk nu GRATIS offertes

 
 

3 redenen om te kiezen voor een professioneel alarmsysteem

Er zijn ook nog enkele andere redenen om voor een professionele installatie te kiezen.

1. Een professioneel alarmsysteem biedt een beter afschrikeffect en de beste kwaliteit

Een alarmsysteem uit de doe-het-zelfzaak is haast nooit zichtbaar van buitenaf. Potentiële inbrekers zullen het dus niet meteen voor bekeken houden.

Dan heeft een professioneel alarmsysteem een groter afschrikeffect. In de installatie is immers vaak een buitensirene begrepen. Bovendien heeft een professioneel systeem een krachtigere sirene dan het doe-het-zelfsysteem.

In de doe-het-zelfzaak zijn bovendien veel minderwaardige toestellen te vinden, die er snel de brui aan geven. Ook de detectoren zijn lang niet even krachtig als die van een gespecialiseerd alarmsysteem.

Professionele detectoren maken een onderscheid tussen huisdieren en inbrekers, wat bij een zelfbouw alarmsysteem vaak niet het geval is. Ook zijn vervangstukken lang niet altijd verkrijgbaar of kosten ze een hoop geld.

Veel hangt ook af van de plaatsing van de detectoren. Als dat ondoordacht gebeurt, kunnen inbrekers die makkelijk uitschakelen. Bovendien zou het kunnen dat het draadloze signaal niet ver genoeg reikt. Een professional kan u adviseren over de optimale plaatsing.

2. Uitbreiding van het alarmsysteem is mogelijk

Professioneel alarmsysteem

Er bestaan uiteraard verschillende soorten alarmsystemen. Al die alarmsystemen vergelijken is uiteraard moeilijk, want ook doe-het-zelfpakketten komen in allerlei vormen en maten.

Beschik je al over een professioneel alarmsysteem, maar wil je  die uitbreiden met bijvoorbeeld camera’s? Dat is geen probleem. Bij een professioneel alarmsysteem heb je veel meer keuzemogelijkheden. Een gespecialiseerd installateur zoekt samen naar de beste oplossing voor jouw woning.
 

Ontvang gratis advies

 

3. BTW-vermindering van 6%

Voor een professioneel alarmsysteem betaal je uiteraard wat geld. Toch heb al een goede installatie vanaf €1.000. Toch kun je bij het plaatsen van een alarmsysteem genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6% ipv 21%. Hiervoor dien je wel aan volgende voorwaarden te voldoen:

  • Jouw woning is ouder dan 10 jaar;
  • Het gebouw is een privéwoning;
  • De plaatsing van het alarmsysteem gebeurt door een erkende installateur;
  • De plaatsing en levering van het alarmsysteem wordt rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd.

Binnen de verschillende infraroodbeveiligingsystemen zijn vele vormen mogelijk. De eerste afweging die je dient te maken is of je een actieve of passieve infraroodbeveiliging wenst.

Vervolgens kan je overgaan tot de het beveiligingsysteem dat het best bij jouw situatie past. Zo heb je de keuze uit:

  • Infrarood beveiligingscamera’s: Schrik dat er iemand ‘s nachts via de tuin je woning binnentreedt? Met een infrarood beveiligingscamera is dit verleden tijd.
  • Infrarood beveiligingslampen: Vergroot het nachtzicht van je infraroodbeveiligingscamera.
Verder lezen

Heel wat alarmsystemen zijn vandaag de dag uitgerust met een automatische blusfunctie. Dit houdt in dat er eigenlijk geblust wordt na een bepaalde periode als het alarm afgegaan is. Een automatische blusfunctie kan uiteraard heel wat voordelen bieden want dit betekent dat er reeds kan geblust worden nog voor de brandweer ter plaatse is. In…

Verder lezen

Uit een onderzoek van ALIA is gebleken dat steeds meer huishoudens in inbraakpreventie investeren. Zo beschikken, vandaag de dag, al 800.000 gezinnen een alarm in huis.

Verder lezen

Nog slechts een paar uren voor de eerste wedstrijd tussen België en Panama… Klaar om onze rode duivels te gaan aanmoedigen? Bent u van plan de wedstrijd te volgen op groot scherm? Laat uw huis dan veilig achter. Inbrekers zien in deze gelegenheden namelijk vaak de kans om hun slag te slaan.

Verder lezen